14. december 2020

To ph.d.-stipendier på NorS

På Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) beskæftiger vi os med forskning, undervisning, formidling inden for nordisk litterær og sproglig kulturarv fra oldtiden til i dag, hvilket inkluderer en større sprogvidenskabelig palet samt medievidenskab og kønsforskning. Læs mere på instituttets hjemmeside.

Vi inviterer hermed ansøgere til to ph.d.-stipendier med start 1. september 2021.

De ansøgte ph.d.-projekter skal være relateret til og kunne indgå i et forskningsfagligt område på instituttet. Dog prioriteres i år særligt projekter, der ligger inden for dialektstudier, navneforskning, håndskriftsstudier, sprogtilegnelse/dansk som andetsprog, sprogpsykologi, sprogteknologi, kommunikation, medier og kønsstudier ligesom vi gerne modtager projektforslag, der går på tværs af instituttets fagligheder.

Ansøgere skal være opmærksomme på, at vi forventer at modtage et stort antal ansøgninger til disse eftertragtede stipendier. Efter faglig bedømmelse af shortlistede ansøgere vil et udvalg af kvalificerede ansøgere blive indkaldt til en samtale, hvor projektet, og ansøgers baggrund for at gennemføre det, diskuteres. Desuden drøftes projektets plads på instituttet samt de opgaver, der er relateret til et ph.d.-forløb.

Se hele opslaget på KU's jobportal.